Oskars historie

Oskars ble startet i desember 1990 og start/åpningsdag var 17. desember.

Ideen om en pub i Levanger hadde modnet overtid, men få trodde at politikerne var moden for dette. Etter et par forsøk gikk dette i orden og høsten 1990 ble det klart at bevilling ville bli innvilget.

Valget av navn var ikke lett og mange gode ideer ble luftet og forkastet, men tilslutt landet vi på Oskar's som utgangspunktet skulle være/ var en jernbaneslusk fra Narvik som sto modell for byens Rallarmonument. Koblingen mot ralleren ble fort lagt på hylla og rallaren ble omtegnet fra en med slagge og hammer til en med ølglass i handa.

Oskars drev sitt første år som ren pub i Kirkegata 45 a og det var en pionertid for pubdrift i Levanger og hele fylket. Fra start og til dags dato har stedet vært drevet av Wigdis og Leif Sollund sammen med et utall flinke medarbeidere, og historien har stort sett ført stedet i positiv retning og gitt oss et bra omdømme i lokalmiljøet.

1992

Utvidelse i 1992

Ved starten av dette året ble Oskars enig med eierne av nabogården om leie av lokalene i første etasje og omfattene restaurering av lokalene ble startet. Med denne utvidelse kom det flere nye tilbud i mars sto Scotty Disco,Mexi Cantina ,Mellomrommet og Friluften ferdig til bruk.  Full fart i helgene med Dj Kiril Ivanov, Bjørn Sommervold, Erik og Tore Hagen og mange mange flere sørget for den rette musikken og topp stemning.  Mexi Cantina var noe av det første innen mex/tex mat i landsdelen og fungerete lenge godt, men ble etterhvert avløst av forskjellige alternative spisetilbud. Navnet ble senere Spiseriet og dette holdt vi gående frem til i 2006 da vi valgte å kutte dette tilbudet  Friluften ( oppkalt etter en uterestaurant i Narvik)  var etterhvert ett attraktivt sted og kunne på en god måte kombineres med aktivitet i de andre avdelingene. Uteservering og bakgårdsrestaurant var på det tidspunktet ganske uvanlig, så populariteten var det lite å si noe på.

1994

Guinness på fat i Norge og Oskars som irsk pub

Tidlig på året i 94  gikk vi igang med utviklingen av vår ølmeny og økte antallet med øl radikalt. En av årsakene var det nye lovverket som tillot import av alle sorter og styrker av øl, samtidig som noen av oss hadde hørt om starten av Dubliner i Oslo og det gode mørke ølet fra Irland.   Dette ble det tatt tak i og Oskars var landets andre sted med Guinness på fat, og ikke lenge etter økte det på med irsk utsmykking, irsk whiskey og irsk musikk.   Mange irske kvelder med besøk av flotte grupper, folk fra Jamesons og Guinness samt mange kvelder med irsk historikk. Det meste var etterhvert svært Irish.

1995/1996

Endringer i 1995 / Nye utvidelser i 1996

Utviklingen på Oskars har til nå vært veldig positiv og nye ideer var nødvendig. Ny bar ble bygget og biljardbordene i puben ble flyttet til "Mellomrommet". Dette for å gjøre plass til flere sittegrupper i puben. Flere stamgjestgrupper hadde allerede etablert seg og de fikk nå etterhvert sine faste plasser/båser som de har ennå. Vi nevner grupper som Tiern, Tirsdagsbordet, Sykehusbordet, Ølklubben Levanger som senere oppsto som Ølforum Levanger, Nærven Dameølklubb, Journalistklubben og HUB-Tippegjengen. Oskars hadde tidligere leid ut den beste biten av sine lokaler til Næringsforum. Vi bestemte at vi skulle bruke dette området selv og startet på ny med omgjøringer. Ombygging av diskoteket resulterte i navneskifte her, og ikke helt uventet fikk det det irskklingende navnet ShamRock Disco, med djs som spilte en god del irsk folkrock. Byens fineste bardisk ble satt opp av Røe Trevare og var av den riktig store typen hvor kapasiteten var på topp. I årene som kom gikk det meste på skinner, til tross for hissige konkurrenter og til tider nedgangstider "sto vi han av".

2000

2000 Solsia og Oskars

Våren 2000 var nye planer klare på Oskars og uteserveringen Solsia så dagens lys. Etter mye frem og tilbake ble planene presentert for alle berørte, da det var snakk om å stenge ei hel gate på sommeren. Det som overrasket var at alle var svært positive til tiltaket og i mai stå Levangers største uteservering klar. Dette ble som tidligere vellykket og etterhvert ble det arrangert kvelder med livemusikk og underholdning.

2010

2010 Oskars reduserer aktiviteten

Etter mange år med heftig drift, til tider har konkurranse, sykdom i ledelsen selges all virksomhet i Kirkegata 43 til restaurantkonseptet Orion og Oskars er da tilbake til stedet vi startet. Dette viser seg etterhvert å fungere og mange års erfaring med all verdens øl kommer til anvendelse da interressen er stigende. I dag er Oskars et av landets fremste ølsteder og har alltid et stort utvalg på alle grenene av Ølstamtavla, og fremtiden vet vi lite om..........

Om oss

Oskars har et av landets beste utvalg, god og ekte pub -stemning og miljø. Fylkets første riktige pub og kjent for sine mange ølsorter og store utvalg. Oskars har eksistert siden 1990 som tradisjonell pub og uteservering, discotek og festplass - et sted folk flest treffes.

I 2010 gikk vi tilbake til der vi startet, som ren brun pub, og har allerede trukket til oss mye av byens voksne publikum. Miljøet, utsmykking og atmosfæren er spesiell og ulikt de fleste andre puber i distriktet og rundt om i landet.

Levanger og Nordtrøndelags eldste pub, med fokus på stort ølutvalg(over 300 sorter), kvalitesøl, ekte pubmiljø og stedet for folk flest.

Glemt noe på Oskars?

Vi tar vare på alt vi finner; kort - klær - smykker - telefoner osv.

Dette ligger trygt på Oskars, -men kan ikke hentes ut før mandag mellom 10.00-13.00, etter avtale eller i ordinær åpningstid.

Åpningstider på Oskars

  • Tirs/Tue 1900 - 0000
  • Ons/Wed 1900 - 0100
  • Tors/Thur 1900 - 0100
  • Fre/Fri 2000 - 0200
  • Lør/Sat 2000 - 0200

Ved arrangementer/ ølforum ol. åpner vi tidligere

Kontaktinformasjon